Până vineri vor şti câţi bani primesc în 2014

Primarii din judeţ negociază cu CJ Tulcea repartizarea cotelor defalcate

Primarii au fost chemaţi la negocieri în ordinea alfabetică a unităţilor administrativ-teritoriale pe care le reprezintă

La fiecare început de an, pe lângă bătălia pe buget dusă de şefii instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean, şi primarii noştri se luptă „la baionetă” pentru o „felie” cât mai mare din cotele de 20% din sumele defalcate din TVA şi din impozitul pe venit.

CJ Tulcea

Din totalul banilor primiţi de la centru de fiecare judeţ în parte, 80% reprezintă sumele repartizate de Direcţiile Judeţene de Finanţe Publice, în acest caz cel mai important criteriu constituindu-l gradul de colectare al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale în parte. Restul de 20% sunt bani împărţiţi de Consiliile Judeţene în baza propriilor criterii.

Potrivit unor surse oficiale din cadrul CJ Tulcea, negocierile cu primăriile în privinţa repartizării cotelor de 20% din sumele defalcate din TVA şi din impozitul pe venit se vor finaliza vineri, în condiţiile în care bugetul pe 2014 va fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa ordinară din 31 ianuarie.

 

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA