Campania de conştientizare şi prevenţie a cancerului la sân a fost lansată oficial, miercuri, la Tulcea. Prin această campanie se marchează Luna Roz – Luna mondială de luptă pentru combaterea cancerului la sân, care este însă şi luna în care orice femeie trebuie să îşi reamintească mai mult decât orice importanţa sănătăţii ei ca mamă, soţie, într-un cuvânt femeie.

În cadrul evenimentului s-a derulat întâlnirea de start a programului FEM, Fă ecografia mamară!, pentru femeile în dificultate materială sau diagnosticate cu cancer sau cu risc potenţial. Femeile înscrise în program vor beneficia de un voucher pentru un consult de specialitate.

Programul este realizat cu sprijinul Asociaţiei „Totul este Posibil”, prin vicepreşedinte Eliza Niţescu şi coordonatorul de program Laura Ghioc.

F.E.M. se va efectua în fiecare joi, în baza programărilor, la clinica parteneră Routine Med, care a răspuns propunerii de derulare a proiectului pentru sănătatea multor femei tulcene.

„Mulţumiri doamnei Liliana Mocanu şi domnului Mihai Pavel, pentru excelenta colaborare! În momentul de faţă sunt înscrise în F.E.M 30 de doamne, de toate vârstele, care vor beneficia de gratuitate în investigaţii, dar şi de atuul considerabil al unei programări rapide, aspect dificil de realizat în context pandemic”,  a spus coordonatoarea de program, Laura Ghioc.

În cadrul primei întâlniri F.E.M. moderată de coordonatoarea de program, Laura Ghioc, s-a încurajat şi formarea unei mici comunităţi de Brave Girls, care să se alăture iniţiativei naţionale Brave Cut – donarea de păr, pentru pacientele internate la IOB Fundeni.

Cea mai tânără donatoare, dintre primele 5 Brave Girls, este micuţa Sofia, din Nalbant, care la 6 ani a ţinut să îşi doneze codiţa blondă, pentru realizarea unei peruci pentru o copilă de la IOB.