Tiberiu CorhanExistă o lipsă de instruire la nivelul populaţiei din România. În multe ţări din Europa pacienţii aflaţi în moarte cerebrală devin donatori de organe din oficiu.

A ales să profeseze la Tulcea, într-un oraş „sperietoare” pentru mulţi alţi medici care au dat bir cu fugiţii când au auzit că ar putea fi transferaţi aici la porţile deltei.

Chirurgul Tiberiu Corhan nu a fost deloc cuprins de această fobie. Născut la Tulcea, dr. Corhan s-a prezentat în decembrie 2012 la Spitalul Judeţean, oferindu-şi toată disponibilitatea de a salva vieţi aici. Un rol determinant în aducerea chirurgului Corhan la Spitalul Judeţean l-a avut deputat dr. Zaharcu Neviser, părintele programului de prelevare de organe care a prins viaţă la Tulcea în vara anului trecut.

Chirurgul Corhan este, de altfel, coordonatorul programului de transplant de la Spitalul Judeţean Tulcea încă din vara anului trecut, atunci când alături de eroul accidentului aviatic din Apuseni, dr. Radu Zamfir, efectua prima operaţie de prelevare de organe la Tulcea.