Tulcenii pot casa maşini mai vechi de 15 ani, fără obligaţia de a cumpăra una nouă, primind la schimb suma de 3.000 lei. Programul Rabla Local a început la final de iulie 2023, iar la Tulcea sunt disponibile 1.000 de locuri. Banii pot ajunge la tulceni până la final de an.

Conform primarului Ştefan Ilie, până joi erau înregistrate 166 de solicitări, dar înscrieri se mai pot face până la data de 31 august 2023.

„Noi avem 1000 de locuri disponibile, aşa că încurajăm tulcenii să se înscrie”, ne-a declarat primarul Ştefan Ilie.

Primăria municipiului Tulcea aminteşte că înscrierile în cadrul Programului Rabla Local privind casarea autovehiculelor uzate sunt în plină desfăşurare.

Persoanele fizice care deţin o maşină uzată şi intenţionează casarea acesteia vor primi un stimulent de 3.000 de lei. Proprietarii vor putea casa maşini mai vechi de 15 ani fără obligaţia de a cumpăra una nouă. Suma de 3000 de lei reprezintă o finanţare de 2400 de lei din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) şi 600 lei din Bugetul local al municipiului Tulcea.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se re-alizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16.30, sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei localităţi.

Primăria municipiului Tulcea a solicitat şi obţinut finanţare de la AFM pentru 1.000 de autovehicule, iar până acum la nivelul municipiului Galaţi au fost înscrise în vede-rea casării 166 de autovehicule vechi.

Instrucţiunile privind înscrierea în Programul Rabla Local sunt pe site-ul AFM [click aici].