History Channel anunţă lansarea seriei „Enigmele României”, a doua serie locală a televiziunii în România, informează Forbesc România. Seria este formată din şase episoade de 30 de minute, în care actorul Marcel Iureş va cerceta o serie de enigme fără răspuns, care se axează pe istorie, geologie, crime şi ritualuri religioase ascunse.

Cele şase episoade vor explora mistere şi enigme din istoria României, cum ar fi locul în care se află mormântul lui Vlad Ţepeş, cauza morţii poetului naţional Mihai Eminescu, căutarea tablourilor dispărute în urma „marelui jaf” de la muzeul Brukenthal din Sibiu sau misterul iahtului Ostara – o navă cu o comoară de aur a unor nobili ruşi, care au fost găsiţi ucişi aproape de malul românesc al Deltei Dunării în timp ce fugeau de bolşevici.

În 1920, yachtul Ostara a eşuat la Sfântu Gheorghe, după ce a fost prins de o furtună puternică. La bord se aflau membrii familiei de nobili ruşi de origine germană Skadovsky – Falz Fein şi echipajul. Niciunul nu a mai ajuns viu pe uscat. O parte dintre ei au fost găsiţi împuşcaţi, iar după două luni, alte două cadavre au fost găsite pe peninsula Sacalin, potrivit historia.ro.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.