De anul acesta, Primăria Tulcea derulează un nou proiect care priveşte înfiinţarea de pieţe volante, în ideea de a aduce mai aproape de consumatorii tulceni produse agricole şi agroalimentare de calitate, de origine controlată.

Directorul SC Agropieţe Sa, Rodica Pascale, menţionează că în aceste pieţe în miniatură se vor regăsi doar cei care prin munca lor obţin roadele ori produsele preparate pe care le vor comercializa.

„Împreună cu Primăria Tulcea, am solicitat sprijinul comunelor din judeţ, să ne ajute să identificăm producătorii agricoli, pentru că aceste pieţe volante vor fi destinate strict producătorilor locali agricoli. De asemenea, vom încerca să aflăm şi părerea fermierilor despre zonele din municipiu în care aceştia şi-ar dori să desfacă marfa, să nu lucrăm pe puncte impuse. În acest moment, împreună cu cei de la Urbanism şi DIAP, suntem la stadiul în care facem o recunoaştere a zonelor în care ar putea fi amplasate pieţele volante şi de a culege datele necesare. Urmează să avem o întrevedere cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cu cei de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru că trebuie respectate anumite condiţii de comercializare a mărfurilor agricole”, ne-a declarat Rodica Pascale.

Citiţi continuarea în ediţia tipărită a ziarului DELTA.