Unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice şi bisericeşti din municipiul Tulcea este fără îndoială Catedrala „Sfântul Nicolae”. Aşezat în centrul oraşului, acest sfânt lăcaş domină cu turlele sale împrejurimile, iar clopotele sale cu glasul lor melodios, cheamă de peste 140 de ani la rugăciune şi închinare sufletele românilor ortodocşi de aici.

Pandemia însă a băgat spaima în fiecare cetăţean, iar acest lucru s-a resimţit şi aici, numărul creştinilor prezenţi la slujbe scăzând dramatic în această perioadă.

„Ţinând cont de faptul că marea majoritate a credincioşilor noştri care vin la biserică au o vârstă puţin mai înaintată, fiecare încearcă să se ferească şi într-adevăr numărul lor a scăzut, dar acest lucru nu înseamnă că ne sperie. Sperăm că uşor o să intrăm şi în normal, iar atunci lucrurile vor sta altfel, dar din păcate numărul credincioşilor a scăzut. Biserica este frumoasă în momentul când este plină, iar atunci când rămâne goală este frumoasă doar din punct de vedere arhitectural. Trebuie să ne gândim că în biserică există Duhul lui Dumnezeu şi atunci fiecare dintre noi trebuie să ne încărcăm cu el. Este greu când slujeşti cu biserica mai goală”, ne-a declarat parohul Catedralei Sf. Nicolae, Bogdan Herţa.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.