Preşedintele Pro România-Organizaţia Judeţeană Tulcea, Ştefana Zibileanu, nu este sigură de postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean, partidul neavând încă o propunere în acest sens.

„La nivelul partidului nu s-a luat încă o decizie în ceea ce priveşte postul de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Pentru Consiliul Local nu pot să optez pentru că ar fi incompatibilitate, fiind directoarea unei instituţii din subordinea acestuia. Mi-am depus deja renunţarea la acest mandat”, ne-a declarat Ştefana Zibileanu.

Vinerea trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, Horia Teodorescu, liderul PSD Tulcea şi preşedintele ales al Consiliului Judeţean, anunţa că majoritatea în plenul instituţiei judeţene va fi formată împreună cu PRO România.

Ambele partide vor avea câte un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, cel al PSD fiind deja nominalizat în persoana lui Dumitru Mergeani.

„Sperăm într-o majoritate simplă cu PRO România şi împreună să avem puterea de decizie. Un vicepreşedinte va fi de la Pro România şi unul de la PSD. Din partea PSD este nominalizat Dumitru Mergeani. Mulţumesc tuturor tulcenilor care au avut încredere în mine şi în PSD. Este clar că la un procentaj de 38,54% pentru preşedinte a fost un vot dat nu pentru vorbe ci pe fapte, pentru lucrurile pe care am reuşit să le promovez pentru judeţul Tulcea”, spunea atunci preşedintele Horia Teodorescu.

Consiliul Judeţean Tulcea va avea în componenţă patru partide: PNL care a câştigat 13 mandate, PSD cu 12 mandate, Pro România cu trei mandate şi PMP cu două mandate.

Primii trei candidaţi de pe lista Pro România sunt Ştefana Zibileanu, Petre Badea şi Liliana Marinescu.

ALDE şi Pro România fuzionează

Ideea fuziunii dintre cele două partide, ALDE şi Pro România, a fost lansată încă de la jumătatea lunii septembrie, Călin Popescu Tăriceanu afirmând că după localele din 27 septembrie conducerea celor două partide se va reuni şi va vedea care va fi formulată de colaborare care să fie convenabilă ambelor formaţiuni politice.

Liderii celor două partide de la Tulcea nu au discutat încă pe această temă.

Preşedintele Pro România-Organizaţia Judeţeană Tulcea, Ştefana Zibileanu, nu crede că vor exista divergenţe în ceea ce priveşte fuziunea la Tulcea.

„Este o decizie naţională de întărire a rândurilor Pro România. Nu cred că vor exista divergenţe. Nu am comunicat cu liderii ALDE din judeţul Tulcea pe această temă”, a precizat Ştefana Zibileanu.

La rândul său, preşedintele ALDE Tulcea, Marius Tudorie, este interesat de formula fuziunii.

„Aşteptăm să vedem în ce formulă se va face fuziunea, deoarece se va discuta situaţia fiecărui judeţ în parte cu cei de la conducerile centrale”, a subliniat Marius Tudorie.

Mai trebuie amintit aici faptul că, în luna august, Petre Badea, membru fondator al organizaţiei judeţene a ALDE, şi peste 30 de membri ai aceluiaşi partid, printre care şi viceprimarul municipiului Tulcea, Petre Marinescu, îşi anunţau înscrierea în Pro România.