Noi disponibilizări în Tulcea

noi disponibilizări în județul Tulcea

Potrivit Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, societăţile comerciale au datoria de a anunţa AJOFM în raza cărora au sediul de disponibilizările care urmează a fi efectuate cu cel puţin 30 zile anterioare deciziilor de concediere. Acest lucru se impune în vederea adoptării de către organele abilitate a unor măsuri pentru combaterea şomajului şi prevenirea efectelor sociale nefavorabile.

Astfel, pentru perioada ianuarie-martie 2014, la AJOFM Tulcea, 5 societăţi comerciale din domeniul construcţiilor, cu un număr total de 424 salariaţi, au anunţat disponibilizări colective pentru un număr de 283 persoane.  Printre ele se numără SC MARASHOES PROD SRL Brăila, care a solicitat servicii de preconcediere pentru 37 persoane din Isaccea şi SC MIVNAV STEEL SRL, care a anunţat disponibilizări pentru 39 persoane în luna ianuarie, dar a revenit şi a renunţat la ele.

Aceeaşi situaţie dificilă este şi la FERAL, sindicatul unităţii fiind notificat oficial cu privire la disponibilizările colective ce urmează a fi făcute încă din luna ianuarie a acestui an.