Bibliotecile comunale Sarichioi şi Luncaviţa primesc calculatoare noi

Bibliotecile comunale Sarichioi şi Luncaviţa primesc calculatoare noi

În cadrul programului Biblionet, anul trecut, International Research Exchanges Board (IREX), o organizaţie internaţională non-profit care oferă îndrumare şi programe inovatoare destinate să contribuie la creşterea calităţii în educaţie, a invitat bibliotecile judeţene din România incluse în program să aplice la o nouă rundă de selecţie în cadrul unui program de cofinanţare.

În judeţul Tulcea s-au dovedit a fi eligibile bibliotecile comunale din Sarichioi şi Luncaviţa. Printre condiţiile pe care trebuiau să le îndeplinească pentru a primi donaţiile de echipamente au fost următoarele: să aibă conexiune de bandă largă la internet, suficient spaţiu necesar găzduirii echipamentelor suplimentare, dar şi adecvat desfăşurării unei activităţi cu publicul.

Programul urmăreşte suplimentarea echipamentelor din bibliotecile Biblionet, prin co-participarea autorităţilor locale cu echipamente adiţionale, pentru a facilita accesul gratuit al publicului la informaţie prin bibliotecile publice. Aceste echipamente adiţionale vor putea completa numărul de computere deja existente în bibliotecă sau le vor putea înlocui, în cazul în care acestea sunt uzate sau nefuncţionale.