„ Curg ” facturile

Autorităţile judeţene au plătit 6,1 miliarde de lei vechi pentru deszăpezirea din ianuarie

„ Curg " facturile pentru deszăpezire

Spre finele lunii ianuarie, începutul lunii februarie, judeţul nostru a fost lovit, timp de două săptămâni, de masive căderi de zăpadă şi un viscol nimicitor. Vremea nefastă a avut ca efect izolarea mia multor localităţi, blocare drumurilor, a maşinilor pe şosele şi a zeci de persoane în propriile locuinţe. Ca atare, de la Bucureşti s-a decis instituirea stării de alertă, în care judeţul Tulcea s-a aflat vreme de câteva zile (ridicată de Guvern pe 3 februarie).

Acţiunile de deszăpezire s-au desfăşurat cu dificultate, nu de puţine ori şoferii plângându-se de lentoare cu care autorităţile au intervenit pe drumurile naţionale sau judeţene (să nu uităm că majoritatea şoselelor aflate în administrarea CJ Tulcea sau a CNADNR au fost închise circulaţiei zile întregi).

“Suma decontată de Consiliul Judeţean pentru luna ianuarie este de 615.480,87 lei, reprezentând cheltuiala cu serviciile de deszăpezire a drumurilor judeţene. Urmează să fie emise şi alte facturi, în continuare, aferente lunii februarie”, ne-a informat Claudia Hotnog, purtătorul de cuvânt al CJ Tulcea.