Cum mimează Ministerul Sănătăţii protejarea cetăţenilor plătitori de taxe

Programul de testări gratuite Papanicolau, nefinanţat de jumătate de an

Papanicolau program național nefinanțat de jumătate de an

Directorul medical, dr. Iulia Răducan Florea: „Nu s-au mai făcut plăţi din octombrie anul trecut. Programul se derulează cu suport de la bugetul SJU “

Programul  de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin nu a mai primit finanţare de la centru de aproape şase luni. Cu toate acestea, medicii de la Spitalul Judeţean continuă să ţină în viaţă acest program.

„Plăţile pe lunile octombrie, noiembrie şi decembrie ale anului trecut am înţeles că să se vor face undeva la nivelul trimestrului I. Chiar şi în aceste condiţii, acest program funcţionează cu suport financiar de la bugetul Spitalului Judeţean. Se fac mari eforturi în condiţiile în care resursele financiare sunt limitate şi abia dacă se acoperă costurile de salarizare a personalului. Medicii implicaţi în acest program îşi fac în continuare datoria. Ţin însă să trag un serios semnal de alarmă în sensul că nu se mai poate continua aşa la nesfârşit. Nu poţi funcţiona cu buget zero”, ne-a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Iulia Răducan Florea.