Bate vântul prin parcul auto al Jandarmeriei: 8% din maşinile de intervenţie sunt bune de casat

parcul auto al Jandarmeriei sărac

Spre finele anului trecut, Inspectoratele Jandarmeriei Române din judeţele Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Hunedoara, Suceava, Maramureş, Harghita şi Centrul de Jandarmi Montan Sinaia au fost dotate cu 21 de mijloace de transport noi.

Din păcate, niciuna dintre autovehiculele respective nu au ajuns şi la jandarmii tulceni, deşi nici ai noştri nu se pot lăuda cu un parc auto prea populat. Totodată, este de reţinut că 8% din parcul auto al unităţii de la Tulcea înseamnă, de fapt, autovehicule ajunse la stadiul de… rablă.

„Funcţionarea autovehiculelor din dotarea parcului auto al unităţii noastre se prezintă astfel: 66% funcţionale, 26% ne-funcţionale (cu nevoi de reparaţii) şi 8% pentru casare. În acest moment, ne desfăşurăm activitatea cu 22% din necesarul de autovehicule. Achiziţia altor mijloace de transport revine exclusiv ordonatorului principal de credite – Ministerul Afacerilor Interne, şi ordonatorului secundar de credite – Jandarmeria Română”, ne-a informat plt. maj. Marian Ciobotaru, purtătorul de cuvânt al IJJ Tulcea.