Iniţiativă legislativă a senatorului Belacurencu: Subvenţia la căldură va putea acoperi şi distribuţia respectiv transportul gazelor naturale

Senatorul Belacurenc, Iniţiativă legislativă problema furnizării gazelor naturale

După cum se ştie deja, social-democratul Trifon Belacurencu a fost cel care a încercat să obţină pentru societatea Energoterm S.A., prin intermediul comisiilor de specialitate ale Senatului, o păsuire de la Romgaz Mediaş S.A. în privinţa achitării în avans a facturilor aferente furnizării gazelor naturale.

Asta în condiţiile în care fosta Regie locală de termoficare încasează bani de la populaţie de la lună la lună, deci nu are posibilitatea de a angaja cheltuieli de miliarde de pe o zi pe alta. Lovindu-se de un refuz motivat legislativ de conducerea companiei naţionale Romgaz Mediaş, senatorul Belacurencu a găsit, însă, o altă soluţie.

Acesta a decis să iniţieze o pro-punere legislativă prin care să se completeze Ordonanţa nr. 36/2006, astfel încât producătorii de energie termică să poată achita, în avans, şi transportul şi distribuţia de gaz din subvenţia primită de la autorităţile locale. Acum, din subvenţie nu se pot plăti decât facturile aferente consumului.