Şcoala ,,Ion Luca Caragiale” – la a VII-a reuniune de proiect Comenius

Comenius reuniune de proiect Școala I.L. Caragiale Tulcea

Recent, în localitatea Haute – Epine din Franţa, s-a desfăşurat cea de-a şaptea reuniune din cadrul   proiectului multilateral Comenius ,,Fascinanta lume a basmelor din Europa”. Întâlnirea a reunit 7 parteneri: Turcia, Grecia, Croaţia, Germania, Portugalia, Franţa şi România, proiectul fiind în cel de-al doilea an de activitate.

O delegaţie de profesori de la Şcoala „Ion Luca Caragiale” din Tulcea a reprezentat România la această reuniune internaţională.

„Au fost şapte zile cu un program intens, bine stabilit de echipa de proiect a ţării gazdă. Am vizitat şcolile implicate, am asistat la activităţi pregătite de copiii din ciclul preşcolar şi primar, am aflat noutăţi despre sistemul de învăţământ francez, iar în cadrul workshopurilor s-au prezentat activităţi şi produse realizate de elevi (desene, colaje – simboluri ale basmelor  universale, cărţi poştale, etc). Totodată, s-au stabilit sarcinile de lucru pentru viitorul meeting”, ne-a declarat prof. Carmen Manole.

Acest proiect se desfăşoară cu sprijinul A.N.P.C.D.E.F.P. şi se adresează elevilor din ciclul preprimar, primar şi gimnazial, având finanţarea Comisiei Europene.