Prefectura Tulcea a început pregătirile pentru alegerile europarlamentare din mai

europarlamentare pregătite din timp de Prefectura Tulcea

Până în acest moment, au fost constituite Comisia Tehnică Judeţeană şi Grupul Tehnic de Lucru

Odată cu venirea primăverii, am început să ne apropiem cu paşi repezi de campania electorală pentru alegerile europarlamentare de la finele lunii mai. Din acest motiv, Prefectura judeţului nostru a început deja pregătirile pentru organizarea scrutinului în cele mai bune condiţii.

Astfel, în cadrul şedinţei operative a prefectului Lucian Simion cu şefii departamentelor din cadrul instituţiei a fost analizat stadiul activităţilor prevăzute în Programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.

La nivelul judeţului Tulcea, până în prezent au fost realizate următoarele activităţi: au fost constituite Comisia Tehnică Judeţeană (cu atribuţii în coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităţilor publice locale şi serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale) şi Grupul Tehnic de Lucru (cu atribuţii în urmărirea şi soluţionarea operativă a problemelor curente privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor).