A început campania de depunere a cererilor SAPS

SAPS campanie de cereri depuse

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat de ieri campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă.

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la APIA, până la data de 15 mai 2014, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse începând cu data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014, cererea de plată nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.  La Tulcea, experienţa ultimilor ani arată faptul că fermierii tulceni se înţeleg de minune cu PC-ul.

„Conform estimărilor noastre aşteptăm să completeze cererile în jur de 8.750 de fermieri. Ţin să precizez că în ultimii ani la Tulcea fermierii şi-au depus aceste cereri on-line. La fel se va proceda şi acum. Fermierii care vor întâmpina dificultăţi vor beneficia de sprijinul funcţionarilor”, ne-a declarat directorul executiv adjunct al APIA Tulcea, Cristina Gherghişan.