Stimulente financiare pentru societăţile comerciale care angajează şomeri

societăţile comerciale care angajează şomeri primesc stimulente

Anul 2014 vine cu veşti bune pentru angajatori. Statul stimulează şi încurajează încadrarea în muncă a şomerilor, absolvenţilor de studii, a persoanelor cu handicap şi a tinerilor cu risc de marginalizare socială prin oferirea de subvenţii angajatorilor.

Astfel, conform legii nr. 250/2013 pentru modificarea şi completarea legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, angajatorii primesc lunar, pentru o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă (ISR) în vigoare, care este de 500 lei.

„Anul acesta avem modificări ale legislaţie care avantajează angajatorii. Dacă aceştia încadrează şomeri cu vârsta de peste 45 ani care, în termen de cinci ani de la data angajării, îndeplinesc toate condiţiile legale de pensionare, acordăm câte 500 lei pe lună, de persoană pe toată perioada, până în momentul ieşirii la pensie”, precizează Cristian Denuşi, purtătorul de cuvânt al AJOFM Tulcea.