Păziţi-vă maşinile! Numărul furturilor din autoturisme, în creştere

Numărul furturilor din autoturisme în creștere

De la 153 de furturi, cât fuseseră consemnate în 2012, anul trecut poliţiştii au avut de investigat 163 de spargeri auto

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Tulcea, cms. şef  Daniela Condrea, furturile din maşini se află pe un trend ascendent, mai ales la nivelul municipiului, cauza principală a comiterii acestui tip de infracţiune fiind neglijenţa proprietarilor de a lăsa la vedere bunuri. Astfel, dacă în 2012 fuseseră depuse 153 de sesizări pe această linie infracţională, anul trecut au fost consemnate 163 de furturi din autoturisme.

În primul rând, feriţi-vă lucrurile de valoare din maşină de ochii infractorilor, recomandat fiind să vă puneţi toate lucrurile de valoare în portbagajul maşinii şi să nu lăsaţi nimic important în interiorul acesteia.

„Verificaţi dacă a dispărut ceva imediat cum v-aţi întors la maşină. Dacă plecaţi chiar şi pentru câteva minute din maşină şi lăsaţi obiecte în ea, la vedere, verificaţi dacă toate sunt la locul lor imediat cum v-aţi întors”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea.