Transportau ilegal peste 300 de kilograme de peşte

transportau ilegal peste 300 kilograme de pește

Transportul ilegal de peşte a fost depistat în urma unui control în trafic efectuat pe raza localităţii Sarinasuf – comuna Murighiol de poliţişti din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea. Oamenii legii au oprit pentru control o autoutilitară marca Dacia în care se aflau V.V. de 51 de ani şi S.V. în vârstă de 69  de ani, domiciliaţi  pe raza judeţului Galaţi.

„În autoutilitară a fost găsită cantitatea de 313 kilograme de peşte din speciile caras, roşioară şi biban pentru care, persoanele în cauză, nu aveau documente justificative de provenienţă şi transport”, a precizat purtătorul de cuvânt al STFP Tulcea, inspector principal de poliţie, Natalia Agighioleanu.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar celor doi bărbaţi le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”.