Violenţa domestică se ascunde în spatele prejudecăţilor

Bătaia încasată în familie rămâne în familie

Directorul DGASPC Tulcea, Teodosie Marinov: „Fenomenul există în comunităţi, însă din păcate avem o acţiune timidă a victimelor în a-l sesiza autorităţilor”

Violenţa domestică o prejudecată bolnavă

Când vorbim despre violenţa domestică ne raportăm la un fenomen care, deşi invizibil, se manifestă cu putere şi în comunităţile din judeţul Tulcea. Violenţa stă ascunsă după prejudecăţi, după condiţie socială. De multe ori, victimele agresiunilor domestice sunt dependente financiar de agresor. În cele mai multe situaţii, o mamă agresată, de exemplu, alege să nu solicite intervenţia autorităţilor tocmai din dorinţa de păstra copiilor pâinea de zi cu zi. Autorităţile de la Tulcea cunosc dimensiunea reală a fenomenului, însă ridică neputincioase din umeri în faţa zidul de prejudecăţi care camuflează violenţa în familie.

Faptul că actele de violenţă care se petrec în familie rămân în familie este confirmat şi de oficialii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Conform oficialilor IPJ Tulcea, în prima lună a anului în curs s-au înregistrat 11 sesizări de violenţă în familie, din care cinci au fost loviri sau alte violenţe.