Primarii din Babadag şi Sarichioi, băieţi deştepţi pe piaţa energiei

Primarii din Babadag şi Sarichioi

Liberalizarea pieţei energiei electrice din România, începând cu 1 iulie 2007, a dat posibilitatea consumatorilor, inclusiv cei casnici, să îşi alegă liber furnizorul de energie electrică, odată cu deschiderea integrală a pieţei de energie electrică.

Astfel, consumatorii pot alege ofertele de energie care se potrivesc cel mai bine exigenţelor şi profilului lor de consum şi pot obţine preţuri de furnizare a energiei electrice mai mici.

Deşi privită cu scepticism în anii trecuţi, schimbarea furnizorului energiei electrice şi posibilitatea obţinerii unor facturi mai mici a intrat în atenţia marilor consumatori iar în ultima perioadă tot mai mulţi dintre ei se declară încântaţi de faptul că, astfel, pot face economii substanţiale.

De exemplu, o licitaţie în acest sens a avut loc la sfârşitul lunii februarie când Primăria oraşului Babadag şi Primăria comunei Sarichioi au încheiat o asociere bursieră şi s-au declarat interesate de achiziţia energiei electrice de la alţi furnizori, pe platforma BRM.