Ciuleac despre ajutorul de stat pentru transportatori: „Nu poţi să dai numai unora. Este concurenţă neloaială!”

transportatori

De la 1 aprilie va fi introdusă acciza de 7 eurocenţi la benzină şi motorină. Cu toate acestea, Guvernul dă semnale de nesiguranţă ieşind public chiar prim vocea premierului Victor Ponta cu măsuri care scandalizează mediul de afaceri. Sub presiunea Uniunii Naţionale a Transportatorilor, premierul Victor Ponta s-a angajat să introducă un ajutor de stat pentru transportatorii corecţi.

Cei ce prezintă facturi vor putea recupera o parte din acciză. Măsura anunţată de şeful Guvernul este catalogată de voci din mediul de afaceri de la Tulcea drept una discriminatorie.

În opinia agenţilor economici, transportatorii sunt trataţi în acest caz preferenţial, iar asta se traduce în concurenţă neloială. Din industria locală a cărnii, vin puternice semnale de dezaprobare a acestei măsuri anunţate de Guvern. Administratorul Carniprod, Nicolae Ciuleac, spune că o astfel de măsură înseamnă discriminare şi concurenţă neloială.

Transportatorii

Potrivit Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România, consumul anual de carburanţi este de aproximativ 7 miliarde litri, din care 5 miliarde litri motorină şi 2 miliarde litri benzină.