viscolul-a-inchis-scolileAutorităţile au decis să ţină şcolile închise şi astăzi urmare a viscolului puternic. Elevii vor recupera materia conform prevederilor legale, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la finalul semestrului sau anului şcolar în curs, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

„Potrivit prevederilor legale, suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la finele semestrului sau anului şcolar în curs”, a spus purtătorul de cuvânt.

Oficialul Ministerului Educaţiei a precizat că măsurile de recuperare vor fi stabilite de consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ.

Ministerul Educaţiei a decis să suspende cursurile în mai multe judeţe din Sud-Est urmare a codurilor meteorologice de ninsoare şi vânt puternic.

Unităţile de învăţământ din judeţul Tulcea – grădiniţe, şcoli, licee s-au închis  luni 18 ianuarie 2016. Hotărârea a fost luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, după ce a fost consultată conducerea Inspectoratului Şcolar şi a fost menţinută şi pentru astăzi.

„Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, şi în data de 19.01.2016, activitatea şcolară şi preşcolară va fi suspendată în municipiul şi judeţul Tulcea”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al Judeţului Tulcea, plt. adj. Angela Tulceanu.