Copiii lotului tulcean de şah, la Cupa Internaţională a Mării Negre

Cinci copii ai lotului de şah al Clubului Logic Delta Tulcea vor participa începând de astăzi şi până pe 4 septembrie la Cupa Internaţională a Mării Negre, o competiţie individuală de şah ce se desfăşoară în localitatea Cap Aurora din judeţul Constanţa. Acest demers a fost posibil datorită obţinerii unui grant important din partea Primăriei Tulcea, în vederea susţinerii logistice a clubului, pentru obţinere de medalii, în cadrul proiectului „Şah de Performanţă 2019″.

Este vorba despre Nicuşor Alexandru Gherghişan – 10 ani, Alina Bianca Boureanu – 12 ani, Maria Pufleni – 12 ani, Sofia Borisov – 11 ani, Laurenţiu Sebastian Sarighioleanu – 15 ani.

Obiectivul proiectului, anume câştigarea a 2-3 medalii naţionale şi de cupe de top, a fost semnificativ depăşit, ajungându-se la 7 medalii, datorită existenţei la club a unui lot format din copii foarte buni, deja ofertaţi masiv de cluburi puternice din ţară.

Primarul municipiului Constantin Hogea consideră esenţială susţinerea performerilor clubului, pe termen lung, inclusiv prin realizarea de parteneriate cu asociaţii specializate în susţinerea performanţei la copii, cât şi atragerea de voluntariat de top, prin grupurile constituite tot în acest sens. Edilul a primit din partea lotului de şahişti o tablă de şah semnată de toţi jucătorii, cu piesele aferente şi o carte de iniţiere în tainele jocului.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.