Convoiului Tour International Danubien (TID) – un maraton al pasionaţilor de aventură şi caiac din întreaga lume ajunge pentru a X-a oară pe malul luncăviţean al Dunării.

Anul acesta ajung la Luncaviţa 85 de participanţi din România, S.U.A., Australia, U.K, Elveţia, Danemarca, Olanda, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Bulgaria.

TID este un turneu internaţional de caiac, canoe şi canotaj organizat pe Dunăre în lungime de aproximativ 2516 km. Porneşte din Ingolstadt, Germania, şi se termină la Sf. Gheorghe, România. Este cel mai lung astfel de turneu din lume. Nu sunt acceptate ambarcaţiuni motorizate de niciun fel. TID a avut dintotdeauna un considerabil impact internaţional. Încă de la început (1956) unul dintre obiectivele cheie a fost să aducă la un loc participanţi din diferite ţări, care să cunoască şi alte feluri de a trăi, alte culturi şi obiceiuri. Scopul său principal este să promoveze prietenia între participanţi dar şi între ei şi cetăţenii locurilor prin care trece, aducând astfel pacea şi prietenia între ţările prin care curge Dunărea.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.