Din 15 mai, odată cu încheierea stării de urgenţă, transportul public de persoane în municipiul Tulcea va reveni la program normal. Practic, se vor păstra o parte din restricţiile iniţiale precum accesul în limita locurilor de pe scaune, iar călătorii vor trebui să poarte mască şi mănuşi de protecţie.

„Vom respecta atât ordonanţa militară cât şi hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă valabilă până pe 15 mai, apoi vom relua transportul la capacitatea iniţială. În mijloacele de transport vom fi obligaţi cu toţii să respectăm restricţiile precum purtarea măştii de protecţie şi distanţarea socială, dar aici intervine şi responsabilitatea fiecăruia”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Luna trecută, printr-o decizie adoptată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, numărul mijloacelor de transport în comun din municipiu s-a redus cu aproape 50%.

Reducerea numărului mijloacelor de transport în comun nu a afectat combinatul de alumină şi societăţile care îşi desfăşoară activitatea pe platforma şantierului naval, în cazul acestora fiind dublat numărul autovehiculelor pentru ca pasagerii să poată evita aglomeraţia.

Reprezentanţii Societăţii Transport Public Tulcea au luat încă din luna martie mai multe măsuri pentru protecţia călătorilor, printre care dezinfecţia mijloacelor de transport, scoaterea unor scaune pentru ca pasagerii să respecte distanţa de cel puţin un metru între ei, precum şi punerea la dispoziţie a unor dozatoare cu dezinfectant în autobuze.