Aproximativ 200 de copii din comuna Nufăru vor beneficia de investiţii în infrastructura şcolară de 1,8 milioane de euro, finanţate prin ITI Delta Dunării. Este vorba de reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea unităţilor de învăţământ din localităţile Malcoci şi Nufăru.

„Cred că într-o săptămână dăm drumul la licitaţie pentru desemnarea constructorului la lucrările privind reabilitarea şi extinderea şcolii Malcoci. La şcoala din Nufăru în scurt timp vom finaliza proiectul tehnic iar pasul următor va fi scoaterea la licitaţie a lucrării. Sunt investiţii care cuprind pe lângă termoizolare şi mobilier construcţia unei săli şi a unor terenuri de sport cu gazon sintetic multifuncţional. La şcoala din Malcoci investiţia prevede şi amenajarea unui cabinet de logopedie”, ne-a declarat Dănilă Ion, primarul comunei Nufăru.

Încep şi lucrările de asfaltare a mai multor drumuri din comună

De asemenea, prin ITI Delta Dunării, cu fonduri europene nerambursabile, la Nufăru, se vor asfalta 5,5 kilometri de străzi. Se va interveni în intravilanul localităţilor Nufăru, Malcoci, Victoria şi Ilganii de Jos.

„Speranţa noastră este ca într-o săptămână, cel mult zece zile, să primim avizul pentru proiectul tehnic şi să începem procedura pentru licitaţie lucrări”, a precizat primarul Dănilă Ion.

„Mă bucură faptul că banii europeni ajută la modernizarea şcolilor din comunitatea tulceană şi tot cu bani europeni, prin ITI, se vor asfalta drumuri la Nufăru. Înţeleg că sunt iată destule proiecte în zona privată, în sectoare ale economiei locale generatoare de locuri de muncă. Mă refer aici, de exemplu, la agricultură şi turism”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Cu bani europeni, la Nufăru, în mediul privat se dezvoltă ferme şi se modernizează exploataţii agricole. Totodată, se dezvoltă servicii inovative în domeniul transportului de agrement în Delta Dunării.