Primăria Tulcea a răsplătit, marţi, elevii din municipiu care au obţinut media 10 la examenul de Evaluare Naţională, dar şi pe cei cu rezultate deosebite la învăţătură. Un grup de 12 elevi au primit o miniexcursie în Delta Dunării din partea primăriei, în parteneriat cu Asociaţia „Fight for Freedom” şi Kaufland Tulcea.

Pe parcursul evenimentului dedicat acestor copii minunaţi s-au servit prăjituri, băuturi răcoritoare şi un tort special dedicat elevilor.

Primarul Constantin Hogea s-a aflat alături de elevi, exprimându-şi admiraţia şi plăcerea de a-i putea răsplăti pentru eforturile depuse în obţinerea unor rezultate de excepţie la învăţătură.

„Orice prilej de  a sublinia meritele unor copii constituie un moment important în orice comunitate. Chiar dacă anul trecut am avut un tipar al acestor manifestări, acum, din cauza faptului că aceşti copii nu au putut să marcheze în mod festiv terminarea celor opt clase sau a liceului din motive bine cunoscute, am spus că pe lângă cadrul formal pe care l-am adoptat anul trecut este bine ca anul acesta să încercăm o altă abordare ca şi posibilitate de a suplini cumva din lipsa momentului festiv de la sfârşit de an şcolar. Ne-am gândit să le oferim o miniexcursie în deltă tuturor copiilor care au dovedit performanţă la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat. Este un privilegiu pentru orice primar, ca să nu spun de calitatea de părinte sau de cadru didactic, să poţi să împărtăşeşti emoţiile unor copii care au dovedit seriozitate în decursul anilor şi o constanţă în pregătire”, ne-a declarat primarul Constantin Hogea.

Pe parcursul evenimentului, fiecare elev a vorbit despre planurile de viitor, acestea fiind unele diverse şi ambiţioase.

„Sunt varii domenii pe care vor să le urmeze, începând de la biochimie, medicină, liceu militar. Atât timp cât există astfel de copii, înseamnă că nu este totul pierdut şi avem speranţa că după generaţiile noastre există garanţia fermă că societatea poate fi condusă şi de oameni care înţeleg să îşi asume seriozitatea în pregătire. Meritul aparţine copiilor,  părinţilor care i-au încurajat şi susţinut, dar şi profesorilor, deoarece în mare măsură contează şi cât de insistent este un cadru didactic în ceea ce priveşte calitatea predării. Este un sentiment plăcut şi tonic să ai în jurul tău tineri care sunt atât de bine pregătiţi. Excursia a fost o reuşită şi este realmente o plăcere să facem, ori de câte ori avem posibilitatea, o surpriză prin care să le recunoaştem eforturile pe care ei le-au depus. Trebuie să mulţumim şi sponsorilor noştri, celor de la Kaufland şi preşedintelui Asociaţiei Fight for Freedom, Gheorghe Ignat”, a precizat primarul Constantin Hogea.

Radu Daniel Parpală, elev al Liceului Teoretic „Grigore Moisil”, este unul dintre copiii care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională, un rezultat pentru care s-a pregătit foarte mult. Alături de el a fost prezentă la eveniment diriginta sa.

„Pentru acest rezultat am muncit chiar de anul trecut de când am terminat clasa a VII-a. În timpul vacanţei am început să lucrez teste. În continuare aş vrea să dau la Liceul Grigore Moisil pe profilul Ştiinţe ale Naturii, apoi să urmez o carieră în medicină. Îmi place să ajut oamenii şi sunt pasionat de biologie şi chimie. De-a lungul anilor am participat la olimpiada de biologie, fizică, matematică, română. Iniţiativa de a premia copiii care au rezultate frumoase la învăţătură mi se pare o idee bună şi sunt foarte mândru de mine că mă aflu aici”, ne-a spus Radu Daniel Parpală.

Şi Vlad Nicola, elev al Şcolii Gimnaziale Elena Doamna  din municipiu, a obţinut râvnitul 10 perfect la Evaluarea Naţională. Acesta s-a aflat însoţit de către tatăl său, care s-a arătat foarte mândru de rezultatele copilului.

„Am lucrat foarte mult pentru rezultatul obţinut şi am dat tot ce aveam mai bun pentru a reuşi. Înseamnă foarte mult pentru mine faptul că am luat 10 la Evaluarea Naţională şi mă simt special. Mai departe aş vrea să aplic la Liceul Grigore Moisil pe profilul Matematică-Informatică. Pe viitor mi-aş dori să continui într-o carieră în mediul IT. Îmi place să ies în natură, iar acum mă simt bine, pentru că este o răsplată a muncii mele”, a spus Vlad Nicola.

Anul acesta, la Evaluarea Naţională, trei elevi tulceni au obţinut media 10, doi din municipiu şi unul din Babadag.

Ana Maria Chiriţă, o altă elevă de gimnaziu care este şi şefă de promoţie în cadrul Liceului de Artă „George Georgescu” Tulcea, spune că excursia a fost un bun prilej de a se revedea cu colegii.

„De mică m-am apucat de vioară, iar mama mea m-a susţinut întotdeauna. Îmi place să mă joc cu corzile, iar pe măsură ce am crescut am început să cânt şi cu vocea. Îmi place să cânt operă, am cântat chiar şi muzică populară. Pe viitor voi continua la Conservator pe predarea muzicii. Mi-ar plăcea să fac şi câteva ore de psihologie pentru că îmi place să stau cu copiii şi să le înţeleg sentimentele. Excursia aceasta este un bun prilej de a ne revedea cu colegii şi să ne relaxăm după toată această perioadă”, a precizat Ana Maria Chiriţă.

Pe lângă cei de mai sus, în excursia de marţi au mai fost onoraţi elevii Iuliana Ursu – şef promoţie Liceul Agricol „Nicolae Cornăţeanu”, elevi de gimnaziu din cadrul Liceului „Anghel Saligny” – Natalia Antohi – şefă de promoţie, Ionuţ Grigoraş, Iulian Florea, şi doi elevi de 10 ai claselor V – VII, respectiv Mădălina -Alexandra  Vlonga şi  Mădălina-Geanina Gavrilă. De la Liceul de Artă au mai fost premiaţi Elena  Ciolacof,  Ayana Cărare şi Maria Călin.

Acesta este cel de al doilea eveniment dedicat elevilor merituoşi, după ce, la sfârşitul lunii trecute, edilul a premiat alţi 12 elevi olimpici din municipiu cu o mini-excursie în Delta Dunării.