Fostul  prefect al judeţului din partea PSD, Lucian Furdui, s-a alăturat luni, 13 iulie, unui alt partid politic, respectiv Pro România. Decizia a luat-o în urma consultării cu alţi foşti prefecţi PSD din ţară care, de asemenea, au trecut la Pro România.

„Eu am o relaţie foarte bună cu vechii mei camarazi şi mai mulţi foşti colegi prefecţi din ţară s-au alăturat acestui partid, unii alegând să candideze. În urma discuţiilor cu ei am hotărât să facem o mutare şi să construim ceva”, ne-a declarat Furdui.

Avocatul Lucian Furdui ne-a spus că o decizie în ceea ce priveşte o posibilă candidatură la Primăria Tulcea sau Consiliul Judeţean va fi luată în urma unui sondaj, subliniind că „propunerile trebuie să vină de la cei care te susţin”.

„Nu ştiu dacă voi candida, trebuie să facem nişte sondaje să vedem cine stă mai bine. Propunerile trebuie să vină de la cei care te susţin, eu întotdeauna am fost propus şi am acceptat sau nu”, ne-a declarat Lucian Furdui.

Fostul prefect spune că nu a plecat din PSD din cauza unui conflict, însă la Pro România are mai multe oportunităţi.

 „Nu am avut până acum critici din partea foştilor mei colegi, dar mă aştept şi la bune şi la rele. Cert este că pentru judeţul Tulcea, din orice poziţie, voi putea să fac ceva. Echipa de la Pro România este una determinată care chiar face treabă şi munceşte, lucru care m-a entuziasmat. De acum încolo mă interesează să construiesc ceva la Pro România, ceea ce a fost este un capitol încheiat”, a precizat Lucian Furdui.

La rândul său, preşedinta Pro România Tulcea, Ştefana Zibileanu, s-a arătat încântată de decizia avocatului Furdui. Întrebată dacă Lucian Furdui ar putea fi un posibil candidat al partidului la una dintre funcţiile administrative, Ştefana Zibileanu a precizat că „nu neapărat la Primăria Tulcea”.

„Mă bucur foarte mult că domnul Furdui s-a hotărât să vină alături de Pro România pentru a construi împreună o alternativă de centru stânga pentru Tulcea”, a spus preşedinta Ştefana Zibileanu.

Candidaţii Pro România la alegerile locale vor fi anunţaţi după data de 20 iulie, aceştia fiind în prezent în evaluare internă, potrivit sursei citate.

„Pro România va avea candidaţi proprii şi la Primărie şi la preşedinţia Consiliului Judeţean. Mai pot spune că am stabilit candidaţii la majoritatea primăriilor din judeţ”, a subliniat Ştefana Zibileanu.