Autorităţile tulcene au intensificat controalele în Delta Dunării, după ce în această perioadă s-a înregistrat un număr mare de turişti veniţi şi din  judeţele cele mai afectate de coronavirus din ţară, potrivit prefectului Cristian Iordan.

 „Avem un aflux mare de turişti în deltă, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare ţinând cont că pot fi turişti din judeţele cele mai afectate, cu cele mai multe cazuri. Din acest motiv intensificăm controalele în Delta Dunării, în special pentru prevenţie şi conştientizare de respectare a măsurilor pentru prevenirea COVID-19″, ne-a declarat prefectul judeţului, Cristian Iordan.

Guvernul a împuternicit comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să poată decide portul măştii şi în aer liber în spaţii deschise foarte aglomerate, în anumite intervale orare. La Tulcea nu se impun deocamdată astfel de măsuri, spune prefectul Cristian Iordan.

„Suntem bine până acum. Astăzi (n.r. – vineri) am avut cinci cazuri, acestea sunt dispersate şi nu avem focare.  Chiar şi aşa, recomandăm igiena personală, purtatul măştii în spaţii închise şi distanţarea fizică. De asemenea, recomandăm, ţinând cont că este perioada vacanţelor, ca tulcenii să-şi aleagă cu grijă şi atenţie locurile unde îşi vor pe-trece vacanţa, luând în calcul şi impactul răspândirii virusului, impactul epidemiologic din zona respectivă”, a transmis prefectul Iordan.

În această perioadă, prefectul a participat la şedinţe de lucru cu primarii, dar şi agenţii economici cu risc ridicat epidemiologic, cum ar fi VARD, Alum, fabrici de confecţii.