Candidatul PNL la Primăria Tulcea, Ştefan Ilie, care este şi preşedintele organizaţiei judeţene a liberalilor, a câştigat primul mandat la conducerea instituţiei publice din municipiul reşedinţă de judeţ.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la nivelul judeţului Tulcea, Horia Teodorescu rămâne preşedintele Consiliului Judeţean.

Rezultatele parţiale arată următoarele procente: Ştefan Ilie – 39,36% Andaluzia Luca – 29,6% Constantin Hogea – 8,17%.

“Trebuie încheiat un parteneriat cu tulcenii, iar autoritatea locală să aibă reacţie la problemele cetăţenilor. În periplul pe care l-am avut în timpul campaniei, am constatat că cetăţenii ştiu şi soluţiile care pot fi aplicate. Voi face primul plan al primei săptămâni sau a primei luni, care cuprinde în primul rând redeschiderea dialogului cu oamenii, în aşa fel încât să cunosc foarte bine problemele pe care ei le invocă primăriei. Voi începe o consultare masivă cu reprezentanţi ai categoriilor profesionale, ai persoanelor cu dizabilităţi, tinerilor, educatorilor, antreprenorilor şi voi afla lucrurile pe care ei le doresc să fie rezolvate. În privinţa Serviciilor Publice voi începe o analiză profundă a eficienţei lor, în aşa fel încât să ştim cu exactitate ceea ce trebuie rezolvat. De asemenea, voi începe să lucrez la cât mai multe proiecte”, a declarat preşedintele PNL Tulcea, Ştefan Ilie.

La rândul său, Horia Teodorescu, preşedintele PSD Tulcea, le-a mulţumit alegătorilor pentru votul acordat.

“Dragi tulceni, vă mulțumesc tuturor! Prin votul vostru, al fiecăruia dintre voi, am demonstrat că faptele fac diferența pentru județul Tulcea!  Împreună, în următorii 4 ani, construim mai departe acest județ binecuvântat al nostru. Avem de muncă!

Sunt recunoscător tuturor colegilor care au fost alături de mine, am demonstrat unitate, bun simț, implicare și responsabilitate, iar tulcenii au apreciat asta!  Felicit toți participanții din această competiție electorală pentru rezultate și pentru curaj. Pentru județul Tulcea și pentru fiecare tulcean, continuăm împreună și construim mai departe viitorul! “, a transmis preşedintele Horia Teodorescu.

Şi Constantin Hogea le-a mulţumit tulcenilor pentru prezenţa la vot şi roagă personalul administraţiei locale să  acorde sprijin noului executiv.

“Ieri, 27.09.2020, tulcenii ?i-au exprimat dreptul de vot, clar și fără echivoc.

Vreau să le mulțumesc pentru prezență care putea fi mult mai mică, având în vedere conjunctura în care s-au desfășurat aceste alegeri. Le mulțumesc în mod deosebit celor care și-au exprimat opțiunea pentru candidatul independent Constantin Hogea. Felicit câștigătorii acestor alegeri și le doresc succes, mai ales că, față de noianul de promisiuni, așteptările tulcenilor sunt foarte mari. Închei activitatea mea în Primărie cu sentimentul și convingerea că, în această perioadă, imaginea orașului s-a schimbat în bine și aș fi bucuros dacă acest lucru ar continua într-un ritm mai alert decât am făcut-o eu. Sunt multe proiecte la care s-a muncit din greu și care așteaptă să fie implementate în folosul tulcenilor. Rog colegii mei, cărora le mulțumesc pentru colaborare, să acorde sprijin total noului executiv al Primăriei, pentru ca lucrurile să fie preluate rapid, din mers, fără sincope instituționale. Sănătate multă tuturor! Dumnezeu să ne aibă în pază pe toți !”, a spus Constantin Hogea.

De asemenea, candidata PSD la Primăria municipiului, Andaluzia Luca şi-a exprimat speranţa ca lucrurile să se miște în direcția bună.

“Le mulțumesc tuturor tulcenilor care au votat azi. Le mulțumesc celor care au crezut în proiectele mele, îi felicit pe ceilalți, astăzi învingători. Nu judec alegerea nimănui, sper doar ca lucrurile să se miște în direcția bună. Vă mulțumesc din nou și cred, în continuare, că meritam un oraș! Mai sper doar ca guvernarea locală să fie mult, mult mai curată decât campania electorală”, a precizat Andaluzia Luca.

Nouă candidaţi, dintre care un independent, actualul primar Constantin Hogea, s-au înscris în cursa pentru Primăria Tulcea la alegerile locale care au avut loc duminică, 27 septembrie 2020.

Andaluzia Luca – PSD Valentin Spiru – PMP Ilie Ştefan – PNL Octavian-Marius Popa – ALDE Ştefana Zibileanu – PRO România Sergiu-Cristian Porneală – Alianţa USR PLUS Dragoş Simion – PER Mihăiţă Sadîcă – PPU Constantin Hogea – independent.

Potrivit Biroului Electoral Central, 48,12% din alegătorii tulceni s-au prezentat la urne.