Românii şi-au ales duminică primarul, administraţia locală şi judeţeană care-i va conduce în următorii patru ani. În judeţul nostru, pe lângă cei ce nu s-au prezentat la vot, au fost unii care, din greşeală sau intenţionat, şi-au anulat voturile. Nu mai puţin de 21.594 voturi au fost declarate nule în judeţul Tulcea.

Cele mai multe voturi nule s-au înregistrat pentru Consiliul Judeţean Tulcea. Astfel, 6.575 de voturi au fost declarate nule de membrii comisiilor secţiilor de votare din judeţ, ceea ce înseamnă aproape 8% din totalul celor 86.499de voturi exprimate.

Cu o diferenţă mică, următorul pe lista celor mai multe voturi anulate a fost cea pentru alegerea funcţiei de Preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, unde au fost declarate nule 6.202 voturi, din cele 86.807 exprimate.

Şi pentru funcţia de consilier local au fost declarate nule 4.998 de voturi, dintre cele 88.111 exprimate, ceea ce înseamnă aproape 5,5%.

La polul opus, cu cele mai puţine voturi nule declarate de membrii comisiilor secţiilor de votare din judeţ s-au înregistrat pentru mandatul de primar cu 3.819 voturi anulate, din cele 89.290 voturi exprimate.