* Proiectul este pus în dezbatere publică până pe 27 noiembrie

Taxa de habitat va scădea începând de anul viitor, potrivit proiectului pus în dezbatere publică  privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale aplicabile anului 2021. Dacă celelalte taxe rămân similare celor de anul trecut, taxa pe habitat urmează să scadă de la 182 de lei la 147 de lei.

„În anul 2021, taxa de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile se suspendă, deoarece în anul 2020 taxa a fost colectată dar activitatea de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile colectate de pe raza administrativ-teritorială a municipiului Tulcea nu a fost prestată”, se arată în proiect.

Taxa de habitat este datorată numai de persoane fizice, locuitori ai municipiului Tulcea.

Taxa constituie venit cu destinaţie specială, este fundamentată pe necesitatea asigurării curăţeniei municipiului şi se utilizează în scopul asigurării colectării şi transportului rezidurilor menajere din recipienţii proprii sau închiriaţi (containere, europubele, etc.), precum şi pentru depozitarea şi neutralizarea acestora la rampa ecologică.

Bonificaţia la achitarea integrală anticipată a taxei de habitat va rămâne la 6%.

Tot la capitolul bonificaţii, pentru plata integrală a impozitului pe teren, clădiri şi mijloacele de transport, până la data de 31 martie 2021, se acordă o bonificaţie de 5% atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice.

De asemenea, cota impozitului pentru clădirile rezidenţiale şi clădirile anexă, în cazul persoanelor fizice se stabileşte la 0,1%, iar pentru clădirile nerezidenţiale de 1%.

Impozitul pentru clădirile nerezidenţiale în cazul persoanelor juridice se stabileşte la 1,1%, iar pentru cele rezidenţiale de 0,2%.

Pentru ca aceste taxe să intre în vigoare, consilierii locali vor vota un proiect de hotărâre.

Proiectul este pus în dezbatere publică până pe 27 noiembrie.