Şeful secţiei de întreţinere domeniu public din cadrul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea şi-a dat ieri demisia din funcţie, după ce a fost depistat de Poliţia Locală în timp ce se folosea de bunuri şi angajaţi ai instituţiei în interes personal.

„Şi-a depus demisia astăzi şi nu mai intră în Comisia de disciplină unde şi acolo, probabil, s-ar fi propus desfacerea contractului de muncă sau diminuarea salariului cu 10%. Analizăm situaţia şi vom vedea ce se mai impune în continuare”, ne-a declarat directorul DIAP Tulcea, Florenţiu Constantin.

Bărbatul a depozitat vineri dimineaţă,  în curtea DIAP, lemne de foc şi le-a transportat la domiciliu cu un camion al Primăriei Tulcea.

„Vineri dimineaţa am fost informaţi de către un cetăţean despre o posibilă ilegalitate. Am sesizat imediat Poliţia Locală, care s-a deplasat la locul indicat şi a constatat faptul că un funcţionar al Primăriei Tulcea a folosit angajaţi, bunuri şi chiar o autoutilitară a instituţiei în interes personal. Concret, a depozitat în curtea DIAP lemne de foc, le-a transportat la domiciliu cu un camion al primăriei, iar descărcatul acestora a fost asigurat de doi angajaţi ai primăriei”, a transmis primarul Ştefan Ilie.

În acest context, primarul Ştefan Ilie îi avertizează din nou pe funcţionarii primăriei că nu va tolera nici un act de corupţie, hoţie sau incompetenţă.

„Poate unii funcţionari ai primăriei nu au crezut avertismentele mele anterioare. Poate au crezut că vorbele unui candidat nu sunt de luat în seamă. Apoi, poate au crezut că avertismentele unui primar ales, dar încă nu în funcţie, ţin tot de retorica electorală. Fiţi cinstiţi şi harnici! Dacă nu, veţi pleca din primărie. Unii chiar cu dosare penale. Desigur, Poliţia a întocmit raport, cercetarea faptelor a fost demarată”, a mai spus Ştefan Ilie.

Potrivit legii, maşinile aparţinând unor instituţii pot fi folosite doar în împrejurări legate de activitatea de administrare publică, orice altă utilizare în afara acesteia fiind considerată abuz în serviciu.