În ultimii ani, atacurile gospodăriilor din Delta Dunării de către haitele de şacali s-au înteţit, localnicii cerând autorităţilor să intervină.

Potrivit dr. Alexandru Doroşencu, cercetător ornitolog din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD), şacalii sunt atraşi de gropile de gunoi care se află în apropierea locuinţelor oamenilor.

 „În urma unei concluzii generale a unui studiu în care s-au făcut şi o serie de chestionare, interviuri în Deltă, sondaje în diferite localităţi, reieşea că există anumite incidente, anumite pagube, în anumite situaţii, dar toate erau legate de zonele în care era un management deficitar al deşeurilor. Practic, în aceste zone şacalii erau atraşi de gropile de gunoi şi erau mult mai încrezători. Locaţia acestora  fiind la marginea satului, lângă localitate, erau familiarizaţi cu oamenii, cu gospodăriile acestora şi aveau un comportament care intra în conflict cu interesele localnicilor”, ne-a declarat dr. Alexandru Doroşencu.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.