Anul acesta, slujba de Crăciun va avea loc conform restricţiilor impuse de pandemie, dar cu toate aceste credincioşii vor respecta tradiţiile specifice acestei sărbători.

 „Şi comunitatea ruşilor lipoveni se pregăteşte cum a făcut-o toată ţara, adică respectând restricţiile. Din punct de vedere al tradiţiilor, cu siguranţă păstrează fiecare, în familie, şi mergând la biserică atât cât este posibil”, ne-a declarat primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion.

Din cauza restricţiilor, comunităţile în care se sărbătoreşte Crăciunul pe rit vechi nu se aşteaptă să fie vizitaţi de colindători anul acesta.

 „Comunitatea se pregăteşte aşa cum au făcut-o şi cei pe rit nou. Mâncărurile sunt în general cam aceleaşi. Singura diferenţă este că la noi s-a intrat în perioada slujbelor specifice Crăciunului, care se vor respecta conform restricţiilor impuse de pandemie. În momentul de faţă nu avem dreptul să facem vreun eveniment special, poate că ne doream. Nici măcar nu ştim dacă vor merge copiii cu colindul”, ne-a declarat primarul comunei Sarichioi, Finoghen Vitali.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA