Pacienţii peste 65 de ani sunt sceptici.

Medicii de familie din Tulcea sunt în proces de întocmire a listelor pentru vaccinul anti-COVID-19. Odată cu debutul campaniei de vaccinare, părerile au fost împărţite în rândul oamenilor. Cei mai mulţi pacienţi de peste 65 de ani sunt sceptici în a-şi manifesta dorinţa de a se imuniza. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre cei sub această vârstă, care sunt mai interesaţi de vaccin.

„Un procent de 50% dintre pacienţi sunt interesaţi de vaccin. Noi încercăm să îi convingem şi să promovăm vaccinarea şi prin exemplul propriu prin faptul că ne-am vaccinat. În general, vârstnicii sunt un pic mai reticenţi decât cei tineri. Având în vedere că va urma etapa a doua în care vor intra persoanele la risc, persoanele peste 65 de ani dar şi cele sub această vârstă cu boli cronice, mai multă receptivitate avem la cei sub 65 de ani”, ne-a declarat dr. Monica Ifrim Catrinescu, preşedintele Grupului Medicilor de Familie.

Medicul de familie dr. Constantin Ciureanu spune că, din totalul de pacienţi pe grupă de vârstă, circa 60-70% şi-au manifestat intenţia de a se vaccina. Acesta a mai menţionat faptul că motivarea financiară a medicilor de familie pentru a participa la vaccinarea populaţiei nu este necesară.

„Am avut un timp foarte scurt la dispoziţie, dar zicem noi că am cuprins în mare parte segmentul de populaţie care se va vaccina. Din totalul de pacienţi pe grupă de vârstă, circa 60-70% şi-au manifestat intenţia. Dacă cineva se răzgândeşte, probabil locul îi va fi luat de o altă persoană. Recomand vaccinarea populaţiei decât să suportăm consecinţele bolii. În continuare insist pe prevenţie şi pe respectarea măsurilor sanitare”, a precizat dr. Constantin Ciureanu.

Sala de Sport ,,Daniel Iulian Pohariu”, centru de vaccinare în municipiu

Sala de Sport Multifuncţională ,,Daniel Iulian Pohariu” din municipiul Tulcea va funcţiona ca centru de vaccinare împotriva Covid-19. În prezent sala este amenajată pentru a doua etapă a vaccinării, destinată persoanelor vârstnice şi cu boli cronice, care va începe în a doua jumătate a lunii ianuarie.

„Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Tulcea a stabilit astăzi modul în care vor fi realizate principalele măsuri care decurg din legislaţie pe linia vaccinării împotriva Covid-19″, a precizat primarul Ştefan Ilie.

Potrivit subprefectului judeţului, Carmen Caloianu vor exista şi caravane mobile.

„Momentan în Tulcea va funcţiona doar un centru cu 3-4 puncte de lucru. Cât despre caravanele mobile, vor fi 2-3 pentru zona deltei şi 1-2 pentru terasă”, a spus Carmen Caloianu.

În total, un număr de şapte centre de vaccinare vor fi pregătite până săptămâna viitoare la nivelul judeţului Tulcea.