Primarul municipiului Ştefan Ilie va demara o anchetă de verificare a modului în care sunt recepţionate lucrările de re-abilitare stradală, după ce în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local, Tatiana Haliţ, consilier local USR, a tras un semnal de alarmă în acest sens.

„În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii stradale, nu întotdeauna finalul este ceea ce ne dorim noi ca cetăţeni. Lucrarea este recepţionată ca fiind ok, dar în realitate constatăm că între proiect şi ceea ce găsim pe teren nu este ace-laşi lucru. Exemple sunt nenumărate, dar unul dintre acestea este strada Podgoriilor, unde trotuarul din E3 a fost asfaltat, iar prin zonele unde sunt capace de canalizare craterul era foarte adânc. Am scris primăriei şi am primit un răspuns de la DIAP că se va remedia şi s-a mai cârpit pe acolo. I-am cerut nişte lămuriri domnului Gafar şi răspunsul dumnealui m-a zguduit pe mine, ca şi consilier local, dar şi ca cetăţean. Mi-a spus că sunt diriginţi de şantier care semnează fără să vadă lucrarea”, a declarat Tatiana Haliţ.

În replică, primarul Ştefan Ilie a spus faptul că se vor face verificări punctuale.

„Dacă au existat diriginţi care nu au văzut lucrarea, domnului Gafar trebuie să i se impute toţi banii cu care a fost plătit dirigintele. Trebuie să facem o verificare a ceea ce se recepţionează la finalizarea lucrărilor. Acestea sunt la terminarea garanţiei unor lucrări de acum trei ani şi vedem care sunt obligaţiile fiecărui personaj din acea listă, dacă ceea ce au garantat mai există în fizic pe teren. Alegeţi 2-3 zone şi vom face o anchetă în acest sens, în urma căreia domnul Gafar va avea sigur înainte de pensie o bucurie foarte mare. Cum să spună un profesionist acest lucru? Era de datoria lui să îl cheme sau poate acel diriginte nu mai avea nicio obligaţie să vină”, a precizat Ştefan Ilie.

În continuare, consilierul local PSD Andaluzia Luca a subliniat faptul că afirmaţiile consilierei USR sunt foarte grave.

„La acest material există un proces verbal de recepţie de la terminarea lucrărilor care este semnat de domnul viceprimar Şinghi, constructor dirigintele de şantier şi domnul coleg Gafar Gabriel şi doamna Paula Vasile, care este în executivul aparatului propriu al primarului. Afirmaţiile dumneavoastră sunt foarte grave şi în general trebuie probate. Eu am făcut parte din acest aparat patru ani şi nu vreau să trecem aşa peste astfel de lucruri. Lăsaţi campania şi populismul acesta şi haideţi să vorbim concret. Eu acum chiar vreau să fiu avocatul domnului Gafar, pentru că ştiu cât de mult a muncit şi ce face în această primărie pentru acest oraş. O să se găsească cratere şi pe alte străzi, pentru că există şi alte motive, cum ar fi reţele foarte vechi de alimentare cu apă şi canalizare, de care la acel moment nu s-a ţinut cont şi s-au făcut asfaltări”, a spus Andaluzia Luca.

Consilierii locali au aprobat în timpul şedinţei mai multe  proiecte de hotărâre prin care sau preluat în domeniul public unele tronsoane de străzi.