Consiliul Judeţean Tulcea nu va mai fi membru asociat în cadrul Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) dacă proiectul de hotărâre iniţiat de grupul de consilieri judeţeni PNL va fi votat în şedinţa de săptămâna viitoare.

„Partea de promovare a turismului aparţine Consiliului Judeţean, iar noi avem o direcţie foarte puternică, Biroul CNIPT, care se ocupă de promovare. Au fost acţiuni paralele de promovare, avem o direcţie care se ocupă de acest lucru şi nu era nevoie să intrăm în asociaţie. Entităţile private trebuie să fie în asociaţie şi să fie promovate de către membri. Mai sunt şi chestiuni secundare legate de unul dintre membrii fondatori, Complexul Delta, care a câştigat licitaţiile pentru lucrările din port şi sunt câteva incompatibilităţi juridice”, ne-a declarat reprezentantul consilierilor judeţeni liberali, Nicolae Chichi.

La nivelul Consiliului Judeţean Tulcea există Biroul CNIPT (Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică) care are printre atribuţii participarea la fundamentarea, promovarea şi implementarea proiectelor de dezvoltare a turismului în judeţ.

La rândul său, preşedintele AMDTDD Cătălin Ţibuleac susţine că renunţarea la calitatea de membru asociat este o aberaţie.

„În afară de persoanele care nu înţeleg turismul, este o luptă împotriva industriei ospitalităţii. Într-un an greu aşa cum a fost 2020 şi cum va fi 2021, să vii să renunţi la asociaţia care chiar promovează şi reprezintă industria ospitalităţii în Tulcea mi se pare aberant. Direcţia care se ocupă de promovare în cadrul CJ exista şi în 2018, atunci când au intrat în asociaţie. Dacă tu constaţi că în Consiliu există o structură care nu performează, nu ar fi bine să reformezi structura înainte de a îl desfiinţa pe cel cu care lucrezi? Din păcate, ducem în plan personal o luptă de idei. Argumentele depuse la CJ de către PNL sunt  un atac la persoana mea. Nu există nicio incompatibilitate juridică. Faptul că CJ este asociat cu Complex Delta, iar parteneriatul complexului cu firma germană a condus la câştigarea contractului pentru faleză, nu are nicio legătură cu asociaţia”, a precizat Cătălin Ţibuleac.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.