Primăria Tulcea va demara în perioada următoare un concurs de soluţii privind amenajarea Taberei şi a grădinii botanice Bididia. Aceasta nu este singura zonă pentru care se vor aloca fonduri pentru organizarea de concursuri arhitecturale, în buget fiind prinşi câte 50.000 de lei şi pentru obiectivele Sindicate – Grădina de Vară şi strada Gloriei – Monument.
„Tabăra şi grădina botanică Bididia este o locaţie cu un farmec aparte care trebuie redată tulcenilor şi turiştilor. Am făcut demersurile pentru trecerea acestui obiectiv din administrarea Ministerului Educaţiei în domeniul public al municipiului Tulcea, pentru promovarea unui amplu proiect de reabilitare şi modernizare cu scop educaţional, cultural şi de recreere. Am bugetat şi vom iniţia în perioada imediat următoare un concurs de soluţii de amenajare a acestei zone. Tabăra este parţial în patrimoniul municipiului, stadionul fiind la un club sportiv. La concurs pot participa firmele de arhitectură. Am avut discuţii cu Uniunea Arhitecţilor din România pentru a ne sprijini în organizarea concursului de soluţii. Avem bugetate concursuri de soluţii de câte 50.0000 de lei pentru mai multe zone precum Sindicate – Grădina de Vară, Gloriei – Monument şi Tabăra Bididia”, a declarat viceprimarul George Şinghi.
În ceea ce priveşte zona carierei de piatră, aceasta a fost exploatată de o societate din Galaţi care nu a încheiat procedura de mediu.
„Pentru Cariera Bididia, săptămâna aceasta vom avea o întâlnire cu toate direcţiile şi instituţiile implicate, Agenţia de Mediu şi Hidrotehnica, în urma căreia sperăm să clarificăm situaţia”, a precizat viceprimarul George Şinghi.
Bididia, cea mai veche tabără din judeţ, a fost construită începând cu anul 1969, la marginea oraşului Tulcea, prin munca obligatorie impusă comunităţii locale de regimul comunist.
Tabăra a fost dată în folosinţă pe data de 1 septembrie 1974, a avut o capacitate de 400 de locuri în cabane şi căsuţe, o cantină de 120 de locuri, un teren de fotbal, două de tenis, două bazine de înot şi a fost preluată în anul 2011 de Primăria municipiului, care a dorit să concesioneze activitatea. După o scurtă perioadă de concesiune, societatea a renunţat la contract, iar apoi unitatea a fost închisă.
În zonă, autoritatea locală a anunţat anii trecuţi realizarea unui parc geologic, dar proiectul nu s-a concretizat cel mai probabil din cauza statutului juridic al terenului.