* Pe raza municipiului Tulcea, singurul operator autorizat de către ANRSC să presteze activitatea de salubrizare este SC Servicii Publice SA

* Începând de astăzi, reprezentanţii Serviciilor Publice îi vor notifica pe agenţii economici ca în termen de 30 de zile să încheie contractele

Numeroase firme din Tulcea refuză să îşi facă un contract cu societatea de salubritate a Primăriei, încercând în acest mod să fenteze sistemul de colectare a deşeurilor, deşi sunt obligate să aibă un astfel de contract.

Peste 190 de agenţi economici din municipiul Tulcea care refuză să încheie contracte de prestării servicii cu operatorul de salubrizare Servicii Publice SA riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Începând de astăzi, reprezentanţii Serviciilor Publice îi vor notifica pe agenţii economici ca în termen de 30 de zile să încheie contracte de salubrizare.

„Avem o listă de 193 de agenţi economici, persoane ju-ridice, care nu vor să semneze contracte cu noi. Începând de astăzi vom face adrese oficiale către agenţii economici prin care îi vom informa că trebuie să vină să semneze contractele cu noi, în caz contrar vom face adresă către Poliţia Locală prin care vom solicita sprijin. Aceştia pot face constatarea şi apoi pot aplica eventuale sancţiuni prin compartimentul de mediu”, ne-a declarat directorul Serviciilor Publice, Ionel Stan.

De asemenea, alţi 72 de agenţi economici vor fi notificaţi ca în termen de 15 zile să se prezinte la sediul Serviciilor Publice pentru modificarea cantităţii de deşeuri contractate, care este mai mică faţă de cea colectată.

„De asemenea, alţi 72 de agenţi economici, printre cei mai importanţi din municipiul Tulcea, au diferenţe pe cantităţi. Au contract pe o cantitate, dar se colectează una mai mare. Pentru cea de a doua categorie îi vom informa că trebuie să îşi actualizeze cantităţile printr-o anexă la contract. În cazul în care vor refuza, nu le vom mai ridica decât cantitatea din contract, iar diferenţa o vom lăsa acolo. Şi în acest caz vom cere sprijinul Poliţiei Locale pentru rezolvarea situaţiei”, a precizat directorul Ionel Stan.

Legea serviciului de salubrizare a localităţilor prevede faptul că se constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei refuzul utilizatorului de a încheia contracte de prestări servicii cu operatorul de salubrizare licenţiat în aria de delegare respectivă.

Pe raza municipiului Tulcea singurul operator autorizat de către ANRSC să presteze activitatea de salubrizare este SC Servicii Publice SA.