După un an de pauză „pandemică” va fi reluată „Noaptea Muzeelor” la nivel naţional, nu însă şi în Tulcea. Tradiţional, ea este stabilită în noaptea de sâmbătă cea mai apropiată de ziua de 18 mai, când este marcată Ziua Internaţională a Muzeelor, însă, anul acesta, iniţiatorii au stabilit-o în iunie, luând în calcul situaţia epidemiologică.

Din păcate, la Tulcea, pentru al doilea an la rând,  reprezentanţii Institutului de Cercetare Eco-Muzeale (ICEM) au ales să nu organizeze evenimentul, pentru a nu pune în pericol sănătatea vizitatorilor prin crearea cozilor şi a îmbulzelii.

Cu toate că s-a decis anularea evenimentului, managerul ICEM, dr. Sorin Ailincăi, ne-a anunţat că muzeele vor fi deschise pentru elevii până în 18 ani de Ziua Internaţională a Copilului, pe 1 iunie.

„Am avut discuţii şi am decis să nu se organizeze nici anul acesta Noaptea Muzeelor la Tulcea. Momentan sunt restricţii în ceea ce priveşte capacitatea. Din experienţele noastre trecute o să iasă cu scandaluri. Înainte erau cozi, cel puţin la Acvariu, şi suntem convinşi că va fi şi anul acesta la fel, dar gradul de nemulţumire va fi mult mai ridicat. În loc să ţinem Noaptea Muzeelor, o să dăm liber elevilor până la 18 ani, pe 1 iunie, la muzee”, ne-a declarat dr. Sorin Ailincăi.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.