Primăria Tulcea are de repartizat şase locuinţe construite prin Agenţia Naţională de Locuinţe care au rămas vacante, respectiv două apartamente şi patru garsoniere, pentru care sunt depuse până în prezent circa 1.700 de cereri eligibile care se află  în aşteptare. Tinerii cu vârsta sub 35 de ani, care îndeplinesc criteriile de eligibilitate şi primesc repartiţii de la consiliile locale până la împlinirea vârstei de 38 de ani, pot locui cu chirie în aceste locuinţe.

„Avem circa 1.700 de cereri eligibile în aşteptare, depuse din 2003 şi până în prezent. Estimez că într-o lună de zile vom ajunge la circa 2.000 de cereri depuse pentru care în prezent avem vacante şase unităţi locative”, ne-a declarat directorul adjunct al Direcţiei Întreţinere şi Administrare Patrimoniu (DIAP) Tulcea, Bogdan Vasilescu.

Pentru repartizarea unei locuinţe ANL, titularul cererii de repartizare a unei locuinţe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani la data depunerii cererii, şi să poată primi repartiţie pentru locuinţă în cel mult 36 luni de la împlinirea acestei vârste. De asemenea trebuie să îşi desfăşoare activitatea în localitatea în care sunt amplasate locuinţele.

Solicitanţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii construite prin ANL se pot prezenta la Registratura DIAP Tulcea pentru a completa cererile cu documentele justificative necesare evaluării dosarului.

„Menţionăm că aceste actualizări de documente sunt obligatorii în vederea stabilirii listei de priorităţi pentru anul 2021, pentru repartizarea a şase locuinţe rămase vacante, două apartamente şi patru garsoniere”, se arată într-un anunţ al Primăriei Tulcea.

Dosarele se pot depune până la data de 16 iulie, între orele 8:00-16:00. Nu se vor lua în considerare dosarele ale căror solicitanţi au depăşit vârsta de 39 ani şi nu vor fi analizate dosarele incomplete.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii DIAP, Primăria Tulcea are în prezent 103 locuinţe ANL în regim de închiriere. Ultima sesiune de repartizare a avut loc în anul 2010 atunci când s-au alocat aproximativ 70 de locuinţe din patru scări de bloc de pe strada Izvorului.