Cei 294 de profesori din Tulcea, care susţin ore remediale, vor primi banii pentru munca depusă în afara orelor de program. În judeţul Tulcea sunt peste 2.100 de elevi care participă la orele remediale. Plăţile pentru orele remediale vor începe în judeţele care au raportat corect şi au putut fi „verificate, documentaţia fiind completă”, a afirmat recent ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

La Tulcea, nu mai puţin de  294 de cadre didactice care au participat în programul activităţilor remediale urmează să primească banii de la minister.  Suma care va fi virată în contul cadrelor didactice ajunge la 399.490 de lei, conform raportării pe luna martie, transmisă de inspectorul şcolar pe proiecte educaţionale, Constanţa Tulică.

 „Plăţile ar trebui să înceapă de astăzi (joi, n.r.), deja am fost anunţaţi de la minister că se trimit informaţii detaliate contabilului pentru a se face plata. Se face plata pentru orele remediale efectuate pentru 2.076 de elevi, iar numărul de cadre didactice care au participat la aceste activităţi remediale în cele 50 de unităţi de învăţământ, pe martie, este de 294. Datele se schimbă de la o lună la alta, în funcţie de nevoile grupului ţintă, de resursa umană disponibilă”, ne-a declarat, ieri, inspectorul şcolar Constanţa Tulică.

În ceea ce priveşte numărul elevilor care erau înscrişi la orele remediale, în luna martie, acesta era de 2.141. Din numărul total, din mediul urban, însemnând municipiul Tulcea, Babadag, Măcin şi Isaccea, proveneau 551 de elevi, iar din mediul rural s-au înscris 1.590 de elevi. De asemenea, la orele remediale au participat şi 198 de elevi din categoria minorităţii rrome, iar din categoria altor grupuri defavorizate erau înscrişi 1.590 de copii.

„Pe parcursul lunii martie, unii părinţi, din diferite motive, şi-au retras copiii. Aceştia fie nu au mai dorit să vină, fie nu au mai participat la nicio oră remedială. Aici discutăm despre categoriile defavorizate, despre copii cu situaţie şcolară neîncheiată, cu medii de cinci, maxim şase,  despre elevii care nu au avut acces la internet. Dorim să mulţumim tuturor cadrele didactice şi directorilor unităţilor de învăţământ care s-au implicat în programul activităţilor remediale. Noi am fost mulţumiţi că şi-au luat din timp şi au lucrat alături de elevii care aveau mare nevoie”, ne-a spus Constanţa Tulică.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.