Primul concurs feminin de pescuit la biban, pe echipe, intitulat Bibaniada, va avea loc luni, 21 iunie, la Mila 23. Concursul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 şi Asociaţia Cultural Tradiţională a Femeilor din Delta Dunării – Rusalca.

„Pentru cei care cred că pescuitul este doar pentru bărbaţi, ei bine… vă aşteptăm la Mila 23 pentru a pentru a vă convinge personal că nu este deloc aşa. În inima Deltei există pescăriţe care ştiu să folosească lanseta, iar daca asta o să vă pară oarecum natural într-un context tradiţional lacustru, atunci mai trebuie să ştiţi că lor li se vor alătura şi alte pescăriţe (profesioniste şi invitate) din toată ţara, cu care vor face echipă”, transmit organizatorii.

Echipele de pescuit vor fi alcătuite din pescăriţe de la Mila 23 şi pescăriţe profesioniste, iar concursul se desfăşoară în două manşe, pescuit şi gătit.

„Concursul de pescuit este inspirat de tradiţia din satul Mila 23, când în fiecare an în luna iunie, femeile din sat ies la pescuit de biban”, spun organizatorii.

La proba de gătit concurentele vor trebui să pregătească o saramură din biban, din captura de peşte. După desfăşurarea celor două manşe, participanţii la eveniment se vor putea bucura de un spectacol susţinut de corurile Rusalca (Mila 23) şi Veselka (Caraorman).