Mai multe tinere din Tulcea au fost amendate şi puse să măture un covor de coji de seminţe, după ce au uitat regulile bunului-simţ şi au lăsat în urmă o mizerie de nedescris.

Poliţiştii locali le-au surprins în parc în timp ce mâncau seminţe şi aruncau cojile pe jos, pentru această faptă urmând să achite o amendă în valoare de 200 de lei. Sancţiunea a fost dată potrivit regulamentului în vigoare.

„Este un exemplu pentru cetăţenii care nu îmbrăţişează ideea respectării mediului înconjurător, atât pentru cei din jur cât şi pentru propria persoană. În parcuri, pieţe sau oriunde în municipiu, cei surprinşi pentru aruncarea gunoiului fără utilizarea pubelelor special amenajate, vor achita contravaloarea sancţiunii şi vor fi invitaţi de către colegii noştri, ca măsură complementară, să readucă terenul la starea iniţială. Nu procedaţi la fel, respectaţi natura!”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale Tulcea.

Potrivit noului regulament privind îmbunătăţirea activităţii de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Tulcea, ce urmează a fi  aprobat, constituie contravenţie scuipatul, suflatul nasului, aruncarea de hârtii, sticle sau a oricărui tip de ambalaj, resturi de ţigări, coji de seminţe în orice loc public sau privat de folosinţă comună.

Aceste fapte se vor  sancţiona cu amendă de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane fi-zice şi de la 1.500 de lei la 2.500 de lei pentru persoane juridice.