Tulcenii pot folosi începând de săptămâna aceasta, grătarele din zona de picnic de pe malul lacului Ciuperca, locaţie amenajată în cadrul unui proiect european.

Spaţiul cuprinde zece foişoare cu acoperiş din stuf, un loc de joacă pentru copii, cinci grătare cu spălătoare, un debarcader şi hidrobiciclete.

„A fost o deschidere uşoară în care s-a permis accesul tuturor pentru relaxare, odihnă şi spaţiul de joacă pentru copii. Deoarece s-a aprobat regulamentul prin Consiliul Local, începând de săptămâna aceasta se pot face rezervări şi poate fi utilizată zona de grătar. Încă nu avem rezervări, am avut o solicitare pe perioada în care nu era aprobat regulamentul”, ne-a declarat directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) Tulcea, Bogdan Vasilescu.

Consilierii locali au aprobat săptămâna trecută regulamentul privind desfăşurarea activităţilor de picnic în zona parcului Lacul Ciuperca, iar accesul este gratuit, în baza unei programări, zona putând fi utilizată timp de trei ore, în baza buletinului de identitate.

Oamenii trebuie să aibă toate cele necesare pentru prepararea mâncării în condiţii optime, iar la finalul timpului alocat să predea foişorul pe baza actului de identitate.

Autorităţile recomandă păstrarea distanţei atât în interiorul foişorului, cât şi în exterior pentru a nu se crea aglomerări. Utilizatorii trebuie să respecte regulile de igienă, dar şi legislaţia privind consumul de băuturi şi alimente.

Programul de funcţionare pentru activităţile de picnic este în intervalul orar 09.00-21.00, de luni până duminică.

Regulamentul de funcţionare a zonei de picnic de pe malul lacului Ciuperca prevede şi sancţiuni cuprinse între 100 de lei şi 5.000 de lei pentru nerespectarea normelor impuse.

Încă dinainte de a fi deschisă publicului, tulcenii au ales să îşi petreacă timpul liber în zona foişoarelor, lacul Ciuperca devenind principala zonă de promenadă din municipiu deoarece faleza Dunării este în reparaţii.

Finanţat prin Grupul local de acţiune pentru pescărie durabilă Delta Dunării, proiectul a avut un buget de aproximativ 2,7 milioane de lei.