Statul Major al Forţelor Navale organizează, în perioada 14-15 august, în Tulcea, o serie de activităţi dedicate Zilei Marinei Române. Anul acesta, activităţile se vor desfăşura atât în mediul online, cât şi cu participarea publicului, cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Vor fi, de asemenea, planificate şi defilări ale navelor pe Dunăre.

La Tulcea, pe 14 august, portul militar va putea fi vizitat de populaţia civilă cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2. Nu vor lipsi de la ediţia din acest an a sărbătorii tuturor marinarilor, militari şi civili, concertele susţinute de Muzica Militară a Forţelor Navale.

Sâmbătă, Ziua Recunoştinţei va fi marcată prin organizarea unei ceremonii de depunere a coroanelor de flori la Tulcea, pentru a cinsti memoria eroilor marinari.

Persoanele cu vârsta minimă de 12 ani care doresc să participe la activităţile organizate în portul militar din Tulcea trebuie să prezinte, pe hârtie sau în format electronic, unul dintre următoarele documente: rezultatul negativ al unui test PCR/antigen pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte, dovada vaccinării cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 14 zile de finalizarea schemei de vaccinare sau dovada trecerii prin boală în intervalul 30 – 180 de zile anterior datei de 14 august.

Citiţi continuarea în paginile ziarului DELTA.