Primăria Tulcea lucrează în prezent la realizarea documentaţiei tehnice privind realizarea a 400 de locuri de parcare, urmând ca în circa o lună de zile să fie scoasă la licitaţie execuţia lucrărilor.

Este vorba de parcarea Park & Ride ,,Uverturii”, pentru care primarul Ştefan Ilie a avut marţi o întâlnire de lucru cu proiectanţii. Această parcare va fi amplasată la intrarea în municipiu şi va avea dublu acces din străzile Isaccei şi Barajului.

„Am avut prima întâlnire cu proiectantul, iar în termen de o lună de zile vom avea ceva concret, urmând scoaterea la licitaţie a execuţiei care va începe anul viitor. Marea majoritate a proiectelor pe care le pregătim anul acesta vor începe să fie executate anul viitor. Cele aproximativ de 400 locuri vor degreva parcările şi străzile din municipiu de presiunea din timpul sezonului turistic. Totodată, acest sistem de parcare este foarte util şi persoanelor care fac naveta sau vin în oraş pentru a-şi rezolva diverse treburi curente”, a declarat primarul Ştefan Ilie.

Parcarea va fi dotată cu un sistem de supraveghere video, un sistem de bariere – intrare & ieşire, un sistem de rezervare şi plată prin aplicaţie online, staţii de încărcare pentru automobile electrice, dar şi acces la transportul public (staţie de autobuz şi taxi).

La proiectare, în funcţie de posibilităţile de configurare a spaţiului disponibil, se va avea în vedere inserarea de zone verzi şi vegetaţie.

„În scopul realizării acestei parcări, până în prezent au fost parcurşi următorii paşi: realizare PUZ pentru întreaga zonă, intabularea şi inventarierea terenului şi a străzii Uverturii, practic a fost creată o nouă stradă, ridicare topografică, organizarea licitaţiei publice pentru realizarea studiului de fezabilitate si proiectare, care acum sunt în execuţie. Odată finalizată faza de proiectare, se va trece la demararea licitaţiei în vederea execuţiei”, a transmis primarul Ştefan Ilie.